RSSКарта сайту
Цікаво
Кіно Новини
Друге весілля

Режисер "Хижака" пояснив необхідність перес'емок

Кіностудія Fox перенесла дату прем'єри фільму «Чужий: З...

«Ваяна» стартувала краще «Крижаного серця»

Глава студії Marvel відмовився від «Людей Ікс»

Головна » 2016 » Червень » 13 » «Варкрафт» невдало стартував в американському прокаті
14:45
«Варкрафт» невдало стартував в американському прокаті
Фентезійний блокбастер «Варкрафт» вже пару тижнів штурмує світові кінотеатри, але в США він дебютував лише на минулих вихідних (10-12 липня). На превеликий жаль шанувальникам оригіналу, оркам все ж довелося задовольнятися другим місцем в північноамериканському бокс-офісі.

А винуватцем цієї поразки стала сімейна пара Уорренів - фахівців з паранормальних розслідувань з хоррора «Закляття 2». З огляду на, те що останнім часом сиквели найчастіше розчаровують своїх творців, продовженню «Закляття» журналісти і дистриб'ютори приділили пильну увагу. І жахливчик Джеймса Вана не розчарував - вже в перші вихідні він заробив $ 40,4 млн.

Цей результат практично ідентичний тому, що показала перша частина в 2013 році ($ 41,8 млн). Та й на світовій арені справи у другого «Закляття» йдуть дуже добре - фільм зібрав понад $ 90 млн, вже в два рази перевищивши виробничий бюджет ($ 40 млн).

Якщо говорити про критику на адресу стрічки Вана, то рецензенти в основному посилаються на те, що друга частина вийшла менш страшною, ніж перша, але навіть при такому розкладі режисерові вдається нагнітати напругу протягом усього хронометражу. Глядачі і поготів від хоррора залишилися в захваті, поставивши йому оцінку A- на сайті CinemaScore.



«Варкрафт», який посів друге місце в топі-5  може похвалитися лише сумою $ 24,4 млн - не найкращий результат для фентезі з бюджетом в $ 160 млн. Однак керівництво Legendary і Universal радує хоча б те, що в світовому прокаті збори стрічки Дункана Джонса вже перевалили за позначку в $ 285 млн. При цьому $ 156 млн із зазначеної суми - заслуга китайських глядачів, які виклали за перегляд «Варкрафта» в перші п'ять днів показу настільки значні кошти.

Екранізація культової гри сподобалася аудиторії дещо менше, ніж ужастик Джеймса Вана, і свідчення тому - оцінка B +, отримана фільмом від відвідувачів кінотеатрів. Критики ж в своїх висловлюваннях були прихильні, кажучи, що Джонс поставив гарний спектакль. Однак претензій до «Варкрафту» у професійних рецензентів знайшлося чимало. На їхню думку, режисерові і його команді вдалося візуально відтворити на екранах чудовий світ оригіналу, але вдихнути в нього життя вони так і не змогли.



Третю позицію в топ-5 окупував сиквел «Ілюзії обману». Повернення «Чотирьох вершників» вилилося для творців стрічки в $ 23 млн. Друга частина помітно відстає за зборами від свого попередника, який три роки тому стартував з позначки $ 29,3 млн. Однак варто врахувати, що бюджет для зйомок сиквела був виділений чималий ($ 90 млн) , і перший фільм відмінно зарекомендував себе на міжнародній арені, на відміну від сиквелу. «Ілюзія обману 2» поки може похвалитися всього $ 45,8 млн в світовому прокаті.

Думки критиків щодо творіння Джона Чу розділилися. Але одне можна сказати точно: якщо вам сподобалася перша частина, то і друга припаде до душі. Тональність картини дещо змінилася в порівнянні з оригінальною «Ілюзією обману», додався лиходій у виконанні Деніела Редкліффа, але все ж із завданням розважити і обвести публіку навколо пальця Чу впорався.



На четверту сходинку довелося опуститися лідеру минулого тижня - блокбастеру «Черепашки-ніндзя 2». Негативні відгуки зіграли свою роль, і фільм Дейва Гріна позбувся відразу 58% глядачів. У минулий вікенд стрічка додала до своєї скарбнички $ 14,8 млн, а її сумарний заробіток склав $ 61 млн - сумнівний успіх для проекту з бюджетом в $ 135 млн.



Замикає п'ятірку кращих ще один блокбастер - «Люди Ікс: Апокаліпсис», який завершив свій третій тиждень з результатом $ 10 млн. Мутанти з коміксів Marvel встигли зібрати $ 136,4 млн, що робить їх восьмими в списку всіх фільмів про Людей Ікс, яких всього налічується дев'ять . Мабуть, керівництву 20th Century Fox доведеться все ж задіяти іншу тактику щодо інших проектів всесвіту.

Переглядів: 943 | Додав: Elnino | Теги: Черепашки Ніндзя 2, Ілюзія обману 2, новини, варкрафт, касові збори, Закляття 2 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Имя *:
Email:
Код *:
Форма входу
Гість, мы раді вас бачити. Будь ласка Зареєструйтесь або Авторизуйтесь!

Топ серіалів
Топ 10 фільмів
Опитувальник
Які фільми вам найбільше подобаються?
Всього відповідей: 7389
Міні чат
200
Copyright © 2015 |