RSSКарта сайту
Цікаво
Кіно Новини
Друге весілля

Режисер "Хижака" пояснив необхідність перес'емок

Кіностудія Fox перенесла дату прем'єри фільму «Чужий: З...

«Ваяна» стартувала краще «Крижаного серця»

Глава студії Marvel відмовився від «Людей Ікс»

Головна » 2016 » Червень » 6 » Черепашки-ніндзя не підвели бокс-офіс США
20:40
Черепашки-ніндзя не підвели бокс-офіс США
Перший червневий вікенд (3-5 червня) північноамериканські глядачі віддали перевагу провести за переглядом сиквела «Черепашок-ніндзя» і чергових «Людей Ікс».

Другі «Черепашки» спочатку в очах журналістів і дистриб'юторів виглядали фаворитами в суперництві з мутантами студії 20th Century Fox. В результаті зелені рептилії зуміли зібрати $ 35,3 млн. Цього виявилося цілком достатньо для того, щоб випередити Людей Ікс, а ось досягнення оригіналу сиквел поліпшити не зміг. Більш того, продовження кіносеріі заробило майже в два рази менше першої частини, що завершила свій дебютний вікенд в 2014 році з сумою $ 65,5 млн. З огляду на те, що бюджет другого фільму склав $ 135 млн, керівництво Paramount напевно розраховувало на більше.

Правда, відгуки про цю картину не можуть не радувати мейджора. Відвідувачі кінотеатрів не поскупилися на добрі оцінки: нові «Черепашки-ніндзя» на CinemaScore мають рейтинг А-. Критики в своїх висловлюваннях були стримані, але більшість з них зійшлося в одному - сиквел зумів перевершити оригінал. Спецефекти, динамічна оповідь і необхідний градус напруги - основні позитивні сторони других «Черепашок». Похвалили рецензенти і новачка франшизи - Стівена Амелла, що зіграв в блокбастері Кейсі Джонса.

Що стосується негативних відгуків, то в них в основному фігурують скарги на примітивність сценарію і перебір з екшен-сценами, які не дозволили в достатній мірі розкрити головних героїв і їх мотивацію. З іншого боку, навряд чи хтось із глядачів йшов дивитися «Черепашок-ніндзя» заради сеансу психоаналізу з Донателло або Шредером. В інших країнах фільм Дейва Гріна заробив вже $ 34 млн, а його прем'єра в Китаї, що принесла першій частині більш $ 60 млн, відбудеться в липні.



На другій сходинці фінансового рейтингу опинився лідер минулого тижня - стрічка «Люди Ікс: Апокаліпсис». Марвелівські мутанти отримали в своє розпорядження ще $ 22,3 млн, і зараз їх каса налічує $ 116,5 млн. Фільм Брайана Сінгера заслужив змішані відгуки критиків, які вважали, що «Апокаліпсис» - це не новий щабель у розвитку франшизи, а величезний крок назад. Однак гнівні висловлювання на адресу блокбастера не заважають йому підкорювати глядачів у всьому світі. Свідчення цього - загальносвітові збори, що налічують вже понад $ 400 млн.



Третій рядок, на подив багатьох, зайняла мелодрама «До зустрічі з тобою». Картина, заснована на бестселері Джоджо Мойес, в свої дебютні вихідні зібрала $ 18,3 млн. Для стрічки з бюджетом в $ 20 млн і сюжетом про кохання подібний результат здається цілком гідним. Крім того, глядачі поставили фільму Теї Шеррок відмінну оцінку А. Критики відзначили прекрасний дует Емілії Кларк і Сема Клафліна. Порадував рецензентів і той факт, що Мойес сама писала сценарій, а значить шанувальникам її літературної творчості за схожість екранізації і першоджерела переживати не варто. «До зустрічі з тобою» - це фільм, призначений в першу чергу для представниць слабкої статі, що підтверджує статистика: 81% глядачів, які відвідали сеанси в США, - жінки.



На четверту позицію опустилося фентезі «Аліса в Задзеркаллі». Картина Джеймса Бобіна зуміла зібрати на другому тижні $ 10,7 млн ​​- досить скромний результат, якщо врахувати, що бюджет стрічки склав $ 170 млн. Поки в скарбничці у Аліси є всього $ 50,8 млн, і дистриб'ютори починають сумніватися, що сиквел заробить в домашніх кінотеатрах хоча б $ 85 млн - суму, яку перша частина освоїла за два дні в прокаті. Критиків творіння Бобіна вже встигло розчарувати, і виною тому - абсолютно нецікавий сюжет, що примушує глядачів вже до середини фільму позіхати від нудьги.



Замикає сьогоднішній огляд мультфільм «Angry Birds в кіно», який опанував додаткові $ 9,8 млн. Сварливі пташки встигли настріляти за три тижні $ 86,7 млн, але вже в наступний уїк-енд їх, ймовірно, виженуть із п'ятірки кращих орки і найбільші фокусники в світі.

Переглядів: 810 | Додав: Elnino | Теги: новини, Черепашки-ніндзя 2, Апокаліпсис, касові збори, До зустрічі з тобою, Люди ікс | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Имя *:
Email:
Код *:
Форма входу
Гість, мы раді вас бачити. Будь ласка Зареєструйтесь або Авторизуйтесь!

Топ серіалів
Топ 10 фільмів
Опитувальник
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 3596
Міні чат
200
Copyright © 2015 |