RSSКарта сайту
Цікаво
Кіно Новини
Друге весілля

Режисер "Хижака" пояснив необхідність перес'емок

Кіностудія Fox перенесла дату прем'єри фільму «Чужий: З...

«Ваяна» стартувала краще «Крижаного серця»

Глава студії Marvel відмовився від «Людей Ікс»

Головна » 2016 » Червень » 20 » Анімаційний фільм «У пошуках Дорі» показав кращий старт серед мультфільмів
14:13
Анімаційний фільм «У пошуках Дорі» показав кращий старт серед мультфільмів
Через 13 років після виходу мультфільму «У пошуках Немо» студії Disney і Pixar представили на суд глядачів продовження стрічки. Їх ставка спрацювала - публіка, що скучила за доброзичливими рибкам кинулася на минулих вихідних (17-19 червня) штурмувати кінотеатри.

Картина «В пошуках Дорі» стартувала в американському бокс-офісі з рекордною для анімаційного фільму суми в $ 136,2 млн, побивши досягнення «Шрека Третього» ($ 121,6 млн). Якщо ж порівнювати результати сиквела і першої частини, то синя рибка Дорі перевершила свого попередника практично вдвічі. У світовому прокаті мультик Енгус МакЛейн і Ендрю Стентона також користується успіхом - там у нього вже є близько $ 50 млн.

Стрічка «У пошуках Дорі» заслужила від глядачів відмінну оцінку A, і, як кажуть багато аналітиків, стала таким необхідним каталізатором для бокс-офісу США, який останнім часом був свідком провалу ряду сиквелів.

Професійні рецензенти також залишилися від картини в повному захваті. Примітно, що знайти негативний відгук критиків на мультик - завдання не з легких. Про візуальну складову і говорити не варто, оскільки Pixar завжди тримає марку. При цьому не відстає від красивої картинки і зміст: команді проекту вдалося органічно поєднати в стрічці сміх і сльози, що робить її відмінним сімейним фільмом, який довго буде розбурхувати уми і серця глядачів.



З великим відставанням від лідера, але з хорошим результатом для себе, йде комедія «Півтора шпигуна». У перші вихідні фільм з Дуейном Джонсоном і Кевіном Хартом в головних ролях зумів заробити $ 34,5 млн. Дистриб'ютори прогнозують, що картина завершить похід по домашніх кінотеатрів з сумою понад $ 100 млн, а Джонсон і Харт вже планують разом зіграти в ремейку «Джуманджі».

І хоча фільм Роусона Маршалла Тербера здобув хороші відгуки глядачів (рейтинг A- на CinemaScore), критики подібний ентузіазм не поділяють. Але навіть вони відзначили, що «Півтора шпигуна» змушують публіку сміятися мало не кожні дві хвилини, і це, здебільшого, заслуга комедійного дуету Харта і Джонсона. Деяким же рецензентам картина бачиться лише черговим бадді-муві, де немає нічого крім дурних жартів і погонь в стилі бойовиків 90-х.



Третю сходинку топ-5 зайняв лідер попереднього тижня - фільм жахів «Закляття 2», який додав до своєї скарбнички додаткові $ 15,6 млн. Фільм Джеймса Вана просів на 61,5%, але при цьому може похвалитися чесно заробленими $ 71,7 млн. Стрічка виявилася в числі тих небагатьох сиквелів, яким вдалося не провалитися в прокаті. Ван в черговий раз довів, що володіє прекрасним почуттям аудиторії і відмінно знає, як маніпулювати глядачами. Добрі відгуки і успіх в бокс-офісі вже підштовхнули студію New Line запустити в роботу спін-офф другого «Закляття».



На четвертому рядку розташувався ще один сиквел - «Ілюзія обману 2». Його виступ у домашньому прокаті складно назвати вдалим. Другий тиждень приніс картині Джона М. Чу додаткові $ 9,7 млн, а всього на її рахунку значиться $ 41,4 млн в домашньому і $ 91,1 млн в світовому прокатах. По всій видимості, глядачам вже приїлися трюки, які балансують на межі реальності і вигадки, в той час як Lionsgate все ще вірить в успіх і працює над третьою частиною кіносеріі.



Однак ніщо не зрівняється з провалом, що очікував фентезі «Варкрафт». Слідом за вельми слабким дебютним уїк-ендом картина Дункана Джонса втратила 73% і без того не надто великої глядацької аудиторії. За цим показником вона може позмагатися з хоррором «П'ятниця 13-е» і мелодрамою «П'ятдесят відтінків сірого», але вони хоча б в перший тиждень заробляли більше $ 40 млн. «Варкрафт» ж на минулих вихідних зміг освоїти всього $ 6,5 млн, а його домашня каса становить $ 37,7 млн. Правда, від повного провалу стрічку рятують заокеанські глядачі - вони вже поклали в скарбничку блокбастера $ 377,6 млн.

Переглядів: 1104 | Додав: Elnino | Теги: Півтора шпигуна, У пошуках Дорі, касові збори, Закляття 2, новини, Ілюзія обману 2 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Имя *:
Email:
Код *:
Форма входу
Гість, мы раді вас бачити. Будь ласка Зареєструйтесь або Авторизуйтесь!

Топ серіалів
Топ 10 фільмів
Опитувальник
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 3595
Міні чат
200
Copyright © 2015 |